Het reparatieproces

Het schadehersteltraject doorloopt verschillende fases. We leggen u graag kort uit wat u kunt verwachten.

 

Taxatie

Voor we kunnen starten met het herstellen van de schade, stellen we eerst de exacte schade en het schadebedrag vast. Tijdens deze taxatie onderzoeken we de schade en maken we een calculatierapport op. Dit bespreken we met de schade-expert van de verzekeringsmaatschappij en na akkoord starten we met het schadeherstel.

Demonteren

Bij binnenkomst van een beschadigde auto demonteren we de beschadigde en te vervangen onderdelen. Zo dienen bijvoorbeeld de spiegel en de klink te worden gedemonteerd om een portier te kunnen spuiten.

Richten

Bij een zware schade kan het chassis of een ander dragend deel van de auto verbogen zijn geraakt. Om dit te herstellen plaatsen we de auto op een richtbank om de auto te verankeren. Vervolgens zetten we het chassis of dragende deel door middel van een trekarm en speciale mallen weer in de originele stand terug.

Plaatwerk

In de plaatwerkerij worden beschadigde delen uitgedeukt of vervangen. Met moderne uitdeuk- en lasapparatuur herstellen we het beschadigde deel onzichtbaar. Op de foto rechts wordt met een spotter de deuk uit de achterklep getrokken.

Voorbewerking

In de voorbewerking worden de uitgedeukte delen geplamuurd en glad geschuurd. Daarnaast wordt de auto in de grondlak gespoten. Vervolgens worden de bewerkte delen nogmaals geschuurd en kan de auto naar de spuiterij.

Spuiten

In de spuiterij worden de delen van de auto die niet gespoten hoeven te worden netjes afgeplakt. Daarna spuiten we de auto met twee lagen kleur en twee lagen blanke lak. Onze spuiterij voldoet aan de hoogste milieueisen en wij spuiten waar mogelijk met watergedragen lakken.

Montage

In de montageafdeling plaatsen we alle gedemonteerde en nieuwe delen weer terug op de auto. We maken de auto zowel vanbinnen als vanbuiten netjes schoon om ‘m tot slot weer als nieuw bij de klant te bezorgen

Garantie

Op alle schadeherstelwerkzaamheden krijgt u vier jaar garantie en uw fabrieksgarantie blijft van kracht. Krijgt u na die vier jaar te maken met onvoorziene schade, lossen we dat uiteraard netjes op.