Het reparatieproces

Een schadehersteltraject doorloopt verschillende fases. We vertellen u graag wat u kunt verwachten.

Calculatie

Calculatie

Vóór we starten met de reparatie, stellen we de exacte schade en het schadebedrag vast. Tijdens deze taxatie maken we ook een calculatierapport op; dat bespreken we met de schade-expert van de verzekeringsmaatschappij. Na akkoord starten we met het schadeherstel.

Calculatie
Demonteren

Demonteren

Bij binnenkomst van een beschadigde auto demonteren we de beschadigde en te vervangen onderdelen. Bij schade aan een portier demonteren we bijvoorbeeld ook de spiegel en de klink, om het portier te kunnen spuiten.

Autoschade
Plaatwerk

Plaatwerk

In de plaatwerkerij deuken we beschadigde delen uit of vervangen we ze. Met moderne uitdeuk- en lasapparatuur herstellen we het beschadigde deel onzichtbaar. Is de schade groot, dan plaatsen we de auto ook even op onze eigen richtbank.

Autoschade
Voorbewerking

Voorbewerking

In de voorbewerking plamuren we de uitgedeukte delen en schuren we ze glad. Daarnaast spuiten we de auto in de grondlak. Vervolgens schuren we de bewerkte delen nog een keer en kan de auto naar de spuiterij.

Voorbewerking
Spuiten

Spuiten

In de spuiterij plakken we de delen die niet gespoten worden netjes af. Daarna spuiten we de auto met twee lagen kleur en twee lagen blanke lak. Onze spuiterij voldoet aan de hoogste milieueisen en we spuiten waar mogelijk met watergedragen lakken.

Spuiten
Montage

Montage

In de montageafdeling plaatsen we alle gedemonteerde en nieuwe delen weer terug op de auto. Met een vakkundig oog worden alle naadjes weer netjes sluitend en passend gemaakt. 

Montage
Reinigen

Reinigen

De laatste stap van het proces is het reinigen van de auto. We maken de auto zowel vanbinnen als vanbuiten netjes schoon om ‘m tot slot weer als nieuw bij u te bezorgen.

Reinigen
Garantie

Garantie

Op alle schadeherstelwerkzaamheden krijgt u vier jaar garantie. Je fabrieksgarantie blijft van kracht. Krijgt u na die vier jaar te maken met onvoorziene schade, dan lossen we dat uiteraard netjes op.

Garantie

Al 15 jaar specialist in de schade.